jueves, 4 de diciembre de 2008

Tema 3: Pregunta 1



Mireu d'ampliar la classificació de programari que es proposa



  • Programari específic per al treball de la llengua:
Clic's de Llengua: Activitats per al treball de la llengua.

Escriptor de contes (Neobook, Easy Book Creator, Ebookswriter, Storybook weaver): permet la creació de contes il·lustrats.

Before you know it: és un programa patentat que permet personalitzar l'aprenentatge per ajustar-lo a les necessitats de cadascú.

Barrina: és un programa d'exercicis de lèxic. elaborat per Jordi Esteban Calm de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Boig: programa que treballa la construcció de frases.


Catacroc: programa per treballar la lectura i lèxic, elaborat per la UAB

Saber-ne un niu: és un programa d'exercicis de frases fetes, elaborat per Jordi Esteban i Maria Antònia Solé de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

  • Programari inespecífic per al treball de Llengua:

PROCESSADORS DE TEXTOS:

Word del Microsoft i Quadern (més senzill)


Writer de l'OpenOffice

Keynote: editor de text gratuït, capaç d'incloure diferents documents en un únic arxiu.

PROGRAMES DE PRESENTACIONS

Power Point de Microsoft

Windows Movie Maker

Impress de l'OpenOffic

Presentacions en línia del GoogleDocs


PROGRAMES TUTORIALS: es poden emprar per aprendre gramàtic

BASES DE DADES:es poden emprar per preparar diccionaris multilingües.

  • Programes d’autor

JClic Author: és un projecte de software lliure del Departament d'Educació de la Generalitat, i permet crear, realitzar i avaluar activitats educatives multimèdia. Funciona en diversos sistemes operatius:Linux (Guadalinex), Macintosh, Windows y Solaris.

HotPotatoes: programa creat pel Centre d'Humanitats de la Universitat de Vitoria. La seva llicència no és lliure, però permet el seu ús a les institucions educatives i a mestres, sempre que no es comercialitzin els seus materials. S'utilitza més a secundària que a primària.


Ardora: és una aplicació informàtica gratuïta, creada pel José Manuel Bouzán Matanza i que permet crear les seves pròpies activitats, en format html, per als seus alumnes d'una manera molt senzilla. Amb Ardora es poden crear més de 45 tipus diferents d'activitats, mots encreuats, sopes de lletres, completar, panells gràfics, rellotges, etc. El professor o professora només ha de centrar l'esforç en els elements de l'activitat no en el seu tractament informàtic.


CmapTools: per realitzar mapes conceptuals


MindManager: és un programari lliure desenvolupat per Mindjet per a l'elaboració de mapes mentals, orientat als negocis i empreses, encara que es pot aplicar en qualsevol sector de la ciència i la tecnologia.


Preguntón Test y esquemas: de windows per realitzar tests i esquemes.



Taskmagic: és gratuït i permet crear exercicis i jocs interactius, basant-se en imatges, sons i textos.

EdiLim: és una senzilla eina creada per un professor gallec que permet el seu ús lliure sempre que es respecti la seva gratuïtat i autoria. Es tracta d'un entorn per a la creació de materials educatius molt senzill d'emprar i que no necessita cap instal·lació a l'ordinador. Crea materials didàctics accessibles des de la xarxa, independentment de l'equip i del navegador utilitzat.

Malted: és un projecte de la Comunitat Econòmica Europea , continuat pel Ministeri d'educació espanyol de manera gratuïta. Permet crear unitats didàctiques multimèdia i interactives que poden ser utilitzades pels alumnes com una pràctica d'aprenentatges previs.

NeoBook: És una de les eines d'autor de major difusió en l'àmbit educatiu. La raó de la seva popularitat és la relativa facilitat del seu ús en relació amb les possibilitats que té, el seu baix cost (no és de lliure difusió) i que serveix per a realitzar publicacions electròniques que permeten aprofitar la capacitat multimèdia de l'ordinador i incloure animacions, imatges , Vídeo i so. Amb Neobook es poden elaborar unitats didàctiques completes que permeten la presentació de la informació en diferents suports (vídeo, animació, imatge, so ...) i l'elaboració d'una gran varietat d'activitats que són avaluables.


No hay comentarios: