martes, 21 de octubre de 2008

Tema 1- Pregunta 4


Apunteu exemples d'activitats que es podrien fer "a classe de Llengua" utilitzant algun dels recursos TIC que permetin exemplificar cadascun dels "models d'ús" de les TIC que s'hi exposen.

Per contestar aquesta pregunta he cercat una direcció de correu molt interessant i fet des del Departament d'Educació de Catalunya, a continuació us deix-ho la direcció:

http://www.google.es/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.xtec.cat%2F~aismael%2Fnoucurs%2Fpdfdoc%2Frtic_llengua.pdf&ei=pQH-SImdO4ycQNrjyPsC&usg=AFQjCNEA7ugntOfy8aAu1VStfBLLcWBakQ&sig2=r35qFGVXxlc9fuzrOAKhpA

Aquí trobareu totes les qüestions relacionades amb la posada en pràctica de les Noves Tecnologies, en aquest cas, aplicades a l'Àrea de Llengua i Literatura.

L'ordinador com a instructor

Per exemplificar aquest tipus d'activitat el que podríem fer és una MUD (mini unitat didàctica) de llengua catalana. un exemple de MUD pot ésser:
http://www.xtec.es/formaciotic/edu365/5_matedu/mud_pri.htm
( O fer un JClic que tothom ha utilitzat a la carrera)

L'ordinador com a eina de treball

Encara que sigui una mica feixuc, una de les activitats podria ser el fet de fer el resum del tema amb algun programa (PowerPoint/Word) per a registrar-ho.


L'aprenentatge basat en simulacions i en la resolució de problemes

Per exemplificar aquest tipus d'activitat el què podríem fer és una webquests sobre qualsevol tema de Llengua i Literatura:
http://www.xtec.es/recursos/webquests/index.htm

O també participar en xarxes telemàtiques amb altres escoles; ( Projecte Bongoh)

No hay comentarios: