miércoles, 12 de noviembre de 2008

Tema 2: Pregunta 5



Debateu sobre les possibilitats, els avantatges i els inconvenients de l'ús del Messenger en relació amb el treball de la Llengua.


5.- Un recent article publicat al diari “El Pais” el divendres 10 d’octubre del 2008, ens qüestiona la possibilitat que Internet ens estigui canviant la forma de pensar.


Si entenem la llengua com una manera de vestir el pensament, podem arribar a la conclusió que: si la canviem la estem modificant la forma que tenim de comprendre el món.


Aquest article comenta com les connexions neuronals s’adapten a les circumstàncies. Posa de manifest que actualment estem perdent la capacitat per mantenir una línea de pensament sostinguda durant un llarg període. La cosa més preocupant d’aquest fet és que a l'impedir la lectura profunda d’un text s’impedeix el pensament profund.


Personalment penso que tenir una estructura lingüística endreçada en el nostre intel·lecte ens ajuda a poder ordenar les idees. No és quelcom accessori el fet de tenir normes ortogràfiques, ja que són els ciments que ens ajuden a expressar-nos. Una activitat vital per viure en societat.


En el documental que ha penjat la Glòria ens explica que en algunes universitats han acceptat un munt d’abreviacions per ser usades en exàmens. Aquest fet crec que no ajudarà als alumnes a nivell cognitiu.

Marta

No hay comentarios: