domingo, 2 de noviembre de 2008

Tema 2- Pregunta 1


Cerqueu i mostreu algunes activitats escolars del treball de l'àrea de Llengua en què s'utilitzi Internet "com a aparador" dels treballs escolars i reflexioneu sobre els avantatges pedagògics que comporta.

En la gran majoria de projectes telemàtics de l'àrea de llengua s'utilitza l'Internet com a aparador. Els projectes telemàtics, tal i com posa a la guía del tema 2, són una font molt gran d'enriquiment.
Per a treballar aquesta pregunta el que faré serà en primer lloc comentar un projecte telemàtic: Bongoh i després, un altre anomenat "pinta la guerra".

El projecte telemàtic Bongoh, sota el meu paré, em sembla un dels millors perquè es poden treballar un ventall molt gran de coses. Aquest projecte telemàtic tracta d'inventar-se una tribu que viu en un arxipelag anomenat "Bongoh".
A través d'aquest fet els nens poden:


  • Imaginar, aspecte molt important, i que encara que sigui un aspecte molt senzill poques escoles el deixen treballar amb total llibertat, per tant, crec que aquestprojecte fa que els nens imaginin i escriguin tot allò que creuen i pensen.

  • Cohesionar un grup classe. Podem fer que els nen s'identifiquin amb la tribu que creen i a través d'això crear una arma de doble fil que ens doni una cohesió de grup més bona.

  • Dominar les TIC. Mitjançant aquest projecte els nens podran utilitzar les TIC d'una manera enriquidora i veure diferents avantatges d'aquestes.

  • Enriquir-se de les aportacions d'altres escoles. Els nens poden veure els treballs d'altres escoles i això els motiva a fer les coses millor, podríem utilitzar aquest fet per a treballar de manera significativa (s'hauria de treballar en tot d'aquesta manera).

  • Trobades amb altres escoles. El fet de després fer una trobada entre escoles (presencial) fa que aquests projectes sobrevisquin i vagin implantant-se de manera més casual a les escoles.

  • Treballar l'escriptura. Un fet molt important d'aquest projecte és treballar l'escriptura, de manera interactiva i motivadora. Els nens escriuen i en aquest fet hem de posar èmfasi perquè millorin la ortografia i altres coses.
El segon projecte telemàtic que comentaré és el: "Pinta la pau".
Una va crear aquest projecte en contra de la guerra dels EUA a Iraq. Els nens van fer uns treballs i els han penjat en una web per a que la gent ho pugui veure. Aquest treball també l'he escollit perquè treballa:


  • Valors. Els nen poden treballar a partir d'aquests projectes també valors i és un fet molt enriquidor.

  • Dominar les TIC

  • Treballar l'escriptura

  • Cohesionar el grup classe
La web del primer projecte telemàtic és: http://www.seccat.com/xarsec_projectes/bongoh/ver2008/index.htm

La web del segon projecte telemàtic és: http://www.xtec.es/~ddonat/pint%20la%20pau/pintalapau.htm

* També s'ha de dir que la majoria d'escoles pengen també treballs dels seus alumnes a les seves pròpies webs per mostrar els treballs als pares, d'aquests fets també se'n podrien enriquir els nens.

No hay comentarios: